Konserten inställd pga Covid-19-restriktioner. Nytt datum meddelas senare.

Tisdag 1 december 2020 19:00

Pianotrio

Josef Cabrales Alin violin, Malin Bratt viola och Ingmar Höglund piano

Baptistkyrkan Hudiksvall

Program

W.A Mozart        Kegelstatt-trion K498 (1786)
1756 - 1791        Andante
                          Menuett
                          Allegretto

G Fauré             Pavane Opus 50 (1887)
1845 - 1924

D. Sjostakovitj   Fem stycken för violin, viola och piano 
1906 - 1975        Prelude
                          Gavotte
                          Elegie
                          Waltzer
                          Polka

K. Atterberg       Svit Opus 19 nr 1 (1917)
1887 - 1974        Prelude
                          Pantomim
                          Vision

Ingen paus. Konserten varar ca 1 timme

Josef Cabrales Alin har studerat för Prof. Harald Thedeen och Henryk Kowalski vid Kungliga Musikhögskolan i  Stockholm samt Indiana University, Bloomington, USA. Josef har arbetat i Kungliga Filharmoniska orkestern,  Sveriges Radios Symfoniorkester och Uppsala Kammarsolister  och sitter f.n. i Gävle Symfoniorkester. Han är också en flitig  kammarmusiker. Han är sedan ett flertal år medlem i Sonanza,  en ensemble som ägnar sig åt nutida konstmusik. 2013 medverkade han på albumet ”Un Heard of Again” som belönades med en Grammis för bästa klassiska album. Josef har också regelbundet arbetat med NEO, en av Sveriges  ledande ensembler för nutida konstmusik.

Malin Bratt har studerat viola för Björn Sjögren vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Senare ett års studier för Simon Rowland-Jones på Royal College of Music i London. Malin är frilansmusiker, med uppdrag i flera orkestrar i Sverige. Hon har mest varit verksam i Norrköpings Symfoniorkester, men även haft långvikariat i Sveriges Radios Symfoniorkester och Svenska Kammarorkestern. Under hösten 2020 är hon främst engagerad i Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. Malin spelar även en hel del kammarmusik. Hon är medlem i Matinkvartetten, en stråkkvartett från Norrköping. Och hon har tillsammans med en basist och en violinist bildat stråktrion JoJoMa, som har betoning på  egen arrangerad musik.

Ingmar Höglund har studerat bl.a. för Folke Alm, Bror Samuelsson, Bengt-Olof Engström, Rudolf Löfgren, Gunnar Hallhagen och Prof. Greta Eriksson och är sedan 2007 ordförande i Norra Hälsinglands Konsertförening.

Biljetter endast förköp i Guldsmedskiosken fr.o.m. 17 november t.o.m. konsertdagen kl 13. Begränsat antal biljetter till försäljning. Se hemsidestartsidan för mera Coronainformation.

Entré 175 kr, medlemmar 135 kr, ungdomar studerande under 20 samt SFI-elever gratis