Then Svänska Galansen

Fredag den 7 maj 2021 19:00

Baptistkyrkan, Käppuddsgatan 10, Hudiksvall

Johannes Jacobsson, barockfiol, Kristine West, flöjt, Jenny Lierud, barockcello, Mariangiola Martello, cembalo, Gustav Ågren tenor (sång)

Program kommer 

Konserten består av fransk musik från tidigt 1700-tal, en repertoar som spelas alldeles för sällan på våra breddgrader men som våra hjärtan klappar extra för. Med musik av kompositörer som bl.a. Rameau och Couperin tar vi med publiken på en färgstark, svängig och snabbt skiftande föreställning där sång, flöjt och fiol samspelar i berättande och gestaltande under cembalons och cellons stadiga ledning, både instrumentalmusik och kantater med solosång.

Then Swänska Galansen består av Johannes Jacobsson, barockviolinist med både Sverige och Europa som arbetsmarknad. Är bl.a. konstnärlig ledare för The Nordic Baroque Band.
Kristine West, flöjtist med Masterutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och en frekvent solist med olika orkestrar. Kristins debutskiva blev prisad av P2.

Jenny Lierud, barockcellist med utbildningar från inte mindre än Norge, Sverige och Holland så axlar Jenny barockens repertoar med stor precision och återfinns i ett antal ensembler i Sverige och som solomusiker.

Mariangiola Martello, cembalist bördig från Turin som regelbundet arbetar med flera av Europas främsta orkestrar och operahus bl.a. Köln Staatsoper, Hamburg Staatsoper, Drottningsholmsteatern, Teatro Regio Turin, Den Norske Opera i Oslo och Alte Musik Festival Innsbruck.
Gustav Ågren, är frilansande tenor och har bl.a. framträtt på Kungliga Operan, Folkoperan, Vadstena Akademien, Smålandsoperan och har gjort skivinspelningar för skivbolaget Sterling Records.